اذهبي الى المحتوى
miro74

الخبز البيتى بالصور حياكم الله

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم.... كيفكم يا بنات ... أتمنى إنكم تكونوا بخير

النهاردة جبت لكم طريقة عمل عيش لذيذ جدا بنحبه مع العسل الأبيض أو الإسود والجبنة البيضا زى الفطير يعنى بس لذيذ وطرى بس أنا مش بأحب أعمله كتير لأنه مغرى جدا ومش فى مصلحة الريجيم اللى أنا أصلا مش بأعمله :wub:

post-29146-1204834853.gif

 

عـــلى بركة الله نبدأ

المـــقادير :

3 كوب دقيق أبيض

كوب دقيق أسمر

كوب و نص لبن دافي أو ماء

نصف كوب زيت زيت زيتون

ملعقة صغيرة خميرة

ملعقة صغيرة سكر

ملعقة صغيرة و نصف ملح

 

على فكرة العيش ده بيتعمل فى الطاسة على البوتاجاز من فوق يعنىpost-29146-1204835229.gif

 

الــطـــــــريقة:

 

ندوب الخميرة فى ربع كوب ماء دافئ مذاب فيه معلقة السكر

post-29146-1204835372_thumb.jpg

 

ثم نخلط باقى المقادير على بعضها ونعجن كويس قوى لغاية أما تتشكل عندنا العجينة وتترك جوانب الإناء كده

post-29146-1204835445_thumb.jpg

 

أنا بأحب أمسح عليها من الوش بشوية زيت خفاف حبه بسيطة يعنى وتترك تتخمر نصف ساعة فقط

ثم تكور وتترك لترتاح ربع ساعة

post-29146-1204835679_thumb.jpg

ثم تفرد بالنشابة

وتوضع الأرغفة فوق بعضها وبينها مناديل المطبخ كالعادة علشان متلزقش فى بعضها

post-29146-1204835784_thumb.jpg

 

وتوضع فى الطاسة على نار متوسطة

 

post-29146-1204835866_thumb.jpg

 

نلاحظ الفقاقيع وتقلب على الوجة الآخر

post-29146-1204835883.jpg

 

وبالهنـــــــــــــا والشفـــــــــــا

 

post-29146-1204836023_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

ما شاء الله .... لا قوة إلا بالله ... أكيد سهل ... ولذيذ ......

 

بنتى بتحب جدا النوع ده ... لكن بنعمله بدقيق أبيض ...

 

مافيش عندك وصفة عيش بدقيق ذرة ؟ لم أحضر دقيق أسمر حتى الآن .. ولا أعتقد قريب ... :wacko:

 

ميرو .. فاضل عندك كام وصفة خبز تانى ؟!!!... اقترح تطلبى من المشرفة دمجهن مع بعض ويبقى ملف كامل عن أنواع الخبز ..

 

post-25520-1204836282.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكى الله خيرا بس للاسف مفيش دقيق اسمر فى مصر قلبت عليه الدنيا

ممكن يتعمل بدقيق ابيض بس

وبارك الله فيكى

يا جماعة أنا متأكدة إنى شفته من سنه أو أكتر قبل ما أسافر كان فى سوبرماركت أولاد رجب وإسمه دقيق البر ... هتلاقيه يا إما عند الدقيق العادى يا إما جنب حاجات الريجيم... بس بقى متدلعوش إنتو بتقولوا كده علشان تلاقوا حجة ومتطبقوش :blush:

أعتقد ممكن يتعمل بالدقيق الأبيض العادى...

بارك الله فيك أخيتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله خيرا هل ممكن ان اعمله ثم اضع فيه اللحمه يعنى عيش باللحمه واضعه فى فرن البوتجاز

جزانا وإياكم أخيتى

العيش ده مش بينتفخ ومبينفعش ساندوتشات يعنى للغمةس لكن طعمه رائع فعلا.. وزى ما قلت لكم فى الأول إحنا هنا بناكله زى الفطير كده مع الفارق طبعا... أنا مجربتش بصراحة حاجة تانية فيه لكن ممكن تجربى وتقولى لنا ليه لأ؟!!!

:blush:

منتظرة تطبيقك الجميل إن شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ماااااااشاء الله باين عليه انه لذيـــــــــذ ^^

بارك الله فيكِ يا غالية على وصفاتكِ الطيبة :)

 

وانت راح تضطريني اجرب كل انواع الخبز بتاعك ما شاء الله ههههههههه *-*

ان شاء الله احاول تجريبو في القريب العاجل : )

 

بس عندي سؤاال هو هاد الخبز رغيف ولا ايه ؟! وبيكون رقيق زي الرغيف ام لا ؟!

 

جزاكِ الله خيرًا ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

ماااااااشاء الله باين عليه انه لذيـــــــــذ ^^

بارك الله فيكِ يا غالية على وصفاتكِ الطيبة :)

 

وانت راح تضطريني اجرب كل انواع الخبز بتاعك ما شاء الله ههههههههه *-*

ان شاء الله احاول تجريبو في القريب العاجل : )

 

بس عندي سؤاال هو هاد الخبز رغيف ولا ايه ؟! وبيكون رقيق زي الرغيف ام لا ؟!

 

جزاكِ الله خيرًا ..

شكرا لك يا قلبى على مرورك

العيش أى نوع ترقيه زى ما إنت عايزة عايزاه تخين (سميك) أو رفيع زى ما إنت بتحبيه بس النوع ده بالذات مش لعمل الساندوتشات يعنى مش بينتفخ ويفتح عن بعضه ده للتغميس زى ما قلت لكن بناكل بيه العسل والجبن لأن طعمه لذيذ جدا..

أتمنى إنك تجربى وإدعيلى :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

حبيبتي بس شو هو الدقيق الاسمر ل هو السميد ؟

 

ممكن تعطيني صورة له !! وكمااان ممكن تقوليلي اسمه بالانجليزي او الفرنسي ؟؟!!

 

وبارك الله فيكِ ..:)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلمي ماشاء الله.

 

هدهد الدقيق الاسمر هو الي بتكون فيه نخالة اوعي متعرفيش النخالة ههههههه اتمنى المعلومة تكون صحيحة لاننا نسمي الخبز الي فيه نخالة دقيق اسمر.عندنا يعني .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×