ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 هنا نستضيف الشيف احساس جميل و هيا لتشمري و تبداي معنا الطبخ و تعليمنا الوصفات الجميلة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ايوا ياعم حسوس مشرفتنا ام حلا العسل متوصيا بيكى ع الاخر محدش قدك :mrgreen: مبارك يا حسوس يللا ورينا همتك؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
مُقصرة دومًا 1261 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، صحيح مين قدك قيمة وسيما ومطبخ كمان هههههههههههههه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، عشان المناسبه الحلوه دي قررت اني اعزمكوا كلكوا علي مشاوي بس بصراحه بابا اللي شوي لان الدنيا حر اووووووووووي بابا قال لازم نحتفل بفوزك بلقب شيف المنتدي ونعزم المنتدي كله علي مشاوي بالهنا والشفا وطبعا جنب المشاوي الارز بالكسرات اللي بحبه وسلطه الطحينه نسيت اقولكوا كل اللي اكل يدعي لبابا (طبعا معني الكلام كل اللي يتفرج ههههههههه يدي لبابا وطبعا اول المعزومين حبيبتي ام عبدالله وحيد والغاليه مقصره دوما شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 وطبعا ام حلا مش محتاجه عزومه داهي صاحبه الفكره الحلوه دي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم منةوعمر 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 أنا أول واحدة أكلت ربنا يخلى لك باباكى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام مريم وهاجر 16 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 مبروك يا أحساس أيه الجمال ده أنتى فتحتى نفسى على الاخر طيب لسه فى اكل ولا مفيش خلاص يا خسارة شكلى كدة ما ليش نصيب أهىء اهىء أحبك فى الله يا أحساس شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام مريم وهاجر 16 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 مبروك يا أحساس أيه الجمال ده أنتى فتحتى نفسى على الاخر طيب لسه فى اكل ولا مفيش خلاص يا خسارة شكلى كدة ما ليش نصيب أهىء اهىء أحبك فى الله يا أحساس شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 بالهنا والشفا يام منه وعمر اللهم امين حبيبتي ام مريم الجميله لاطبعا فيه كتير لسه الاكل مخلصش وبعدين الاكل في بركه ان شاء الله متقلقيش اول ماالكل ياكل هبدأ بئي انزل وصفات الاكل اللي كنت عاملاها في المسابقه وحاجات تانيه بس لما تشبعوا الاكل عشان تركزوا في اللي هقوله ههههههههههه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 يونيو, 2009 وطبعا ام حلا مش محتاجه عزومه داهي صاحبه الفكره الحلوه دي الله يحفظ الوالد ويديمه عليكم تسلمي يا غالية على العزومة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يونيو, 2009 اليوم هديكوا وصفه للارز بالمكسرات وصدقوني مش بعد ماتجربوه مش هتعملوه طريقه غير دي ررررررررررررراااااااااااااااااائعه جنبه فرخه عشان الاكل ميبقاش ساده طريقة الارز المقادير خمس اكواب ارز بسمتي بصلتين شوربة حبتين طماطم ملح الطريقة نبشر البصلتين ونحمرهم في زيت الي ان يصبح لونهم بني ونصب فوقهم الشوربة ونقطع الطماطم قطع صغيرة ونضعها في الشوربة ونتركها تغلي حوالي رتلت ساعة او اكثر ثم نضع الارز ونقلب ونظبط الملح وبعدين هنكون سلقنا الفرخة طبعا نجهز حبتين طماطم مع حتة فلفل اخضر وفضين توم نضربهم في الخلاط ونضعهم علي البوتاجاز الي ان تتسبك كويس ونظبط ملحها وندهن بيها الفرخة ونضعها في الفرن حتي تتحمر من الناحيتن وندهنها بالسمن حتي يعطيها لمعة ولو اردتي وضع مكسرات علي الارز وخدي الكمية التي تريدين من المكسرات واغليها حوالي ربع ساعة في مية وبعدين لو فيه حاجة تتقشر قشريها زي اللوز مثلا وحمريها في معلقة سمن ورشيها علي وجه الارز لو معندكيش رز بسسمتي ممكن تستخدمي المصري انتظر تطبيقاتكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يونيو, 2009 ودي الصوره عشان تتشجعوا عالعمايل انا عملت معاه ديك رومي بدل الفرخه _________________________.bmp شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياء الورد 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يونيو, 2009 تسلمي حبيبتي وصفة شهية عندي استفسار: ذكرتِ مع المقادير شوربة..ماهي مكوناتها؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يونيو, 2009 تسلمي حبيبتي وصفة شهيةعندي استفسار: ذكرتِ مع المقادير شوربة..ماهي مكوناتها؟ اولا نورتي صفحتي ياقمر ثانيا الشوربه دي الل يهتكوني سلقتي فيها الفرخه او الديك الرومي زي ماانا عملت وعشان تبئي الفرخه او الرومي متحمره كدا بتخلطي طماطميتين ف يالخلاط وتضعي عليهم الملح والبهارات ويكونوا مسبكين وتغطي كل اجزاء الفرخ وتضعيها في الفرن وعالنهايه كدا تحطي ملعقه سمن عالوش عشان تبئي الفرخه بتلمع كدا والف هنا وشفا ياقمر واي استفسار انا في الخدمه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام رميساء و جنى 16 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يونيو, 2009 ما شاء الله عليك يا احساس في انتظار المزيد شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 16 يونيو, 2009 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته جبتلكم اليوم وصفه هي متعبه وتغلب شويه بس لما تحبي في يوم تغيري وتجديدي مع ملاحظه هده حيلك شويه هههههههههههه بس يلا كله في يمزان حسناتك ودي الصوره اصابع الكريب بالبشاميل والجبنة الرومي اولا الكريب المقادير كوب وربع دقيق وكوب لبن وبيضة ورشة ملح تخلط جميعا في الخلاط ونسخن طاسة تيفال ونضع بالكبشة مقدرا فيها علي شكل دائرة وعندما تظهر الفقاعات تقلب علي الجانب الاخر وهكذا الي ان ينتهي المقدار ممكن تمسحي اطاسة بالقليل جداااااااا من الزيت لو لزقت جامد معاكي لو كانت سايلة اوي زودي دقيق هي بتكون متوسطة السيولة سايلة شوية عن عجينة الكيكة ولو غليظة القوام زودي لبن بسيط هي بتبئي زي القطايف كدا بس علي كبير شويه وتكوني جهزتي اللحمة المعصجة عبارة عن بصل مبشور ونصف كيلو لحمة مفرومة ولما تقرب تسوتي تضعي معلقة صلصة وطبعا البهارات والملح تاخدي دايرة دايرة وتلفيها بمقدار من اللحمة المعصجة زي الشاندوتش كدا وترصيهم في صينية وتكوني مجهزة البشاميل عبارة عن اربع ملاعق دقيق وتضربيهم مع نص لتر لبن في الخلاط وتحطيهم في اناء مع معلقة سمن وتقلبي حتي يغلظ القوام علي نار هادئة وبعد ما يبرد تحطي بيضتين عليه وملح والبهارات ولو فيه عندك شوربة زوديه لو غليظ اووووي وتحطي بقي علي اصابع الكريب علي كل صباع معلقة بشاميل مش كتير يعني وتحطي علي الوش جبنة رومي مبشورة وتضعيه في الفرن لدقائق لان كل حاجة مستوية اصلا بس بجد طعمها روووووووووعه لو عملتها تاني هبئي اصورلكم بالتفصيل شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 16 يونيو, 2009 ما شاء الله عليك يا احساس في انتظار المزيد تسلمين ياقلبي والله نورتي صفحتي ربنا ينولك اللي في بالك يارب احبك في الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 16 يونيو, 2009 بانتظار مزيدك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
وفاء السلفية 19 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 16 يونيو, 2009 (معدل) روعة يا احساس كل اكلاتك جميلة زيك يا قمر ربنا يخلى لك بباباكى ويبارك فى عمره امين تم تعديل 16 يونيو, 2009 بواسطة وفاء ام اُبَى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
غداً ألقى الأحبة 19 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يونيو, 2009 ماشاء الله رائع مشرفتنا وشيفتنا المميزة .. شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يونيو, 2009 حاضر ام حلا من عنيا وفاء ام ابي انت يالاحلي والله تشرفت بزيارتك ياغاليتي غدا القي الاحبه هلا بحبيبه قلبي انرتي صفحتي اليوم جبتكلم طريقه كيكه الفراشه انا عملتها برطيقه الكيك العادي وليس الاسنفجي بصراحه طلعت روعه وطعم احلي كمان من الاسنفجي ودي الصوره عشان تفتح نفسكوا عالقراءه اولا المقادير اولا مقادير الكيك (1ونصف كوب دقيق منخول مضاف اليه 1ونصف ملعقه بيكنج بودر+تلاث ارباع كوب سكر عادي بس انا طحنته عشان مايتعبنيش+نصف كوب زيت او زبد+تلت ارباع كوب لبن+4 بيضه +ملعقه صغيره فانيليا) الطريقه تضربي البيض شويه مع الفانيليا ثم تضعي السكر ثم الزيت ثم اللبن في الخلاط او المضرب الكهربي ثم تضعي الدقيق المضاف اليه الفانيليا وتدهني صنيه زيت وترشيها بقليل من الدقيق وتضعي الكيك وتقربي ايدك من الصنيه وتصبي العجين بهدوءوتضعيه بفرن درجه حرارته 180 ولا تفتحي عليه قبل 20 دقيقه اذا محتاج تشغلي الشويه لتحمري وجه الكيك واذا م شمحتاج يبئي تقفلي كمان عشر دقايق وطبعا بتختبري النضج بالسكينه كدا تبئي خلصتي الكيك تضعيه شويه بالتلاجه عشان متبئاش سخنه ثم تحضري مغلفين من الكريم شانيه وتجهزيه وتقسمي الكيك نصفين ثم تضعي الحشوه الكريم ولو حابه تضعي خوج من الكمبوت ده ف يالنص بيخليها رائعه ثم تغطي الوجه بالكريم شانيه كاملا وتضعيه في التلاجه ليتماسك قليلا ثم تحضري السكين وتقسمي الكيك بهذه الطريقه نظرا لاني لم اصور الخطوات فاحضرت ورقه لابين لكم الطريقه وطبعا انا استخدمت المقص لانها ورقه لكن انتي هتستخدمي السكينه تقسمي الكيك هكذا ودي صوره الكيك بعد ان قسمتيه الي نصفين ثم تقلبي النصفين بالعكس لتحصلي علي الفراشه ثم تقطعي من الطرفين مثلثين لتعملي بيهم جسم الفراشه كما في الصوره ولكني استغنيت عن هذه الخطوه لاني كنت بعمل تورتين في هذا اليوم وكسلت اعملها فتصبح الفراشه هكذا بعد الانتهاء من كل هذا بتحضري الكريم شانيه وتغطي الجننيت اللي ظهروا لانك لما قسمت الكيك وعكستيها بئي الجنين اللي برا من غير كريم شانيه هتفهمي النقطه دي وتعملها لوحدك طبيعي وانتي بتعملي ثم تحضري التفاح والخوخ او اي فاكهه عيزاها لتزيني الوجه زي ماانا عملت كدا والصوره توضح ودي كمان صوره من قرب ودي قطعه للحلوين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يونيو, 2009 حاضر ام حلا من عنيا وفاء ام ابي انت يالاحلي والله تشرفت بزيارتك ياغاليتي غدا القي الاحبه هلا بحبيبه قلبي انرتي صفحتي اليوم جبتكلم طريقه كيكه الفراشه انا عملتها برطيقه الكيك العادي وليس الاسنفجي بصراحه طلعت روعه وطعم احلي كمان من الاسنفجي ودي الصوره عشان تفتح نفسكوا عالقراءه اولا المقادير اولا مقادير الكيك (1ونصف كوب دقيق منخول مضاف اليه 1ونصف ملعقه بيكنج بودر+تلاث ارباع كوب سكر عادي بس انا طحنته عشان مايتعبنيش+نصف كوب زيت او زبد+تلت ارباع كوب لبن+4 بيضه +ملعقه صغيره فانيليا) الطريقه تضربي البيض شويه مع الفانيليا ثم تضعي السكر ثم الزيت ثم اللبن في الخلاط او المضرب الكهربي ثم تضعي الدقيق المضاف اليه الفانيليا وتدهني صنيه زيت وترشيها بقليل من الدقيق وتضعي الكيك وتقربي ايدك من الصنيه وتصبي العجين بهدوءوتضعيه بفرن درجه حرارته 180 ولا تفتحي عليه قبل 20 دقيقه اذا محتاج تشغلي الشويه لتحمري وجه الكيك واذا م شمحتاج يبئي تقفلي كمان عشر دقايق وطبعا بتختبري النضج بالسكينه كدا تبئي خلصتي الكيك تضعيه شويه بالتلاجه عشان متبئاش سخنه ثم تحضري مغلفين من الكريم شانيه وتجهزيه وتقسمي الكيك نصفين ثم تضعي الحشوه الكريم ولو حابه تضعي خوج من الكمبوت ده ف يالنص بيخليها رائعه ثم تغطي الوجه بالكريم شانيه كاملا وتضعيه في التلاجه ليتماسك قليلا ثم تحضري السكين وتقسمي الكيك بهذه الطريقه نظرا لاني لم اصور الخطوات فاحضرت ورقه لابين لكم الطريقه وطبعا انا استخدمت المقص لانها ورقه لكن انتي هتستخدمي السكينه تقسمي الكيك هكذا ودي صوره الكيك بعد ان قسمتيه الي نصفين ثم تقلبي النصفين بالعكس لتحصلي علي الفراشه ثم تقطعي من الطرفين مثلثين لتعملي بيهم جسم الفراشه كما في الصوره ولكني استغنيت عن هذه الخطوه لاني كنت بعمل تورتين في هذا اليوم وكسلت اعملها فتصبح الفراشه هكذا بعد الانتهاء من كل هذا بتحضري الكريم شانيه وتغطي الجننيت اللي ظهروا لانك لما قسمت الكيك وعكستيها بئي الجنين اللي برا من غير كريم شانيه هتفهمي النقطه دي وتعملها لوحدك طبيعي وانتي بتعملي ثم تحضري التفاح والخوخ او اي فاكهه عيزاها لتزيني الوجه زي ماانا عملت كدا والصوره توضح ودي كمان صوره من قرب ودي قطعه للحلوين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يونيو, 2009 نسيت اقول حاجه مهمه جدا طبعا اانتاو عارفينه بس قلت افكركوا انك لما تقسمي الكيك من النص عشان تحشيه كريم شانيه تسقي الكيكه باالميه بتاعه الخوخ الجاهز العصير المحلي ده يعني يارب تكوني فهمتوا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام عمر ومريم 3 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يونيو, 2009 ماشاء الله حبيبتى احساس جميل تسلم ايديكى على الكرب ان شاء الله هجربه واجيبلك النتيجه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام عمر ومريم 3 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يونيو, 2009 ااه حبيبتى تسلم ايديكى على الكيكه جميله قوى انتى كده فتحتى نفسى على عمل الحاجات الحلوه دى تسلم ايديكى حببيتى وربنا مايحرمنا منك يااارب شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك