اذهبي الى المحتوى
ام حلا

مطبخ شيف المنتدى احساس جميل

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ايوا ياعم حسوس مشرفتنا ام حلا العسل متوصيا بيكى ع الاخر محدش قدك :mrgreen:

 

مبارك يا حسوس يللا ورينا همتك؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

صحيح مين قدك قيمة وسيما ومطبخ كمان هههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

عشان المناسبه الحلوه دي

قررت اني اعزمكوا كلكوا علي مشاوي

بس بصراحه بابا اللي شوي

لان الدنيا حر اووووووووووي

بابا قال لازم نحتفل بفوزك بلقب شيف المنتدي ونعزم المنتدي كله علي مشاوي

بالهنا والشفا وطبعا جنب المشاوي الارز بالكسرات اللي بحبه وسلطه الطحينه

نسيت اقولكوا كل اللي اكل يدعي لبابا (طبعا معني الكلام كل اللي يتفرج ههههههههه يدي لبابا

وطبعا اول المعزومين حبيبتي ام عبدالله وحيد والغاليه مقصره دوما

398790529.jpg

101048685.jpg

793914881.jpg

398453004.jpg

530951180.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مبروك يا أحساس أيه الجمال ده

 

أنتى فتحتى نفسى على الاخر

 

طيب لسه فى اكل ولا مفيش خلاص

 

يا خسارة شكلى كدة ما ليش نصيب أهىء اهىء

 

أحبك فى الله يا أحساس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مبروك يا أحساس أيه الجمال ده

 

أنتى فتحتى نفسى على الاخر

 

طيب لسه فى اكل ولا مفيش خلاص

 

يا خسارة شكلى كدة ما ليش نصيب أهىء اهىء

 

أحبك فى الله يا أحساس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بالهنا والشفا يام منه وعمر

اللهم امين حبيبتي

 

ام مريم الجميله لاطبعا فيه كتير

لسه الاكل مخلصش

وبعدين الاكل في بركه ان شاء الله متقلقيش

 

اول ماالكل ياكل هبدأ بئي انزل وصفات الاكل اللي كنت عاملاها في المسابقه وحاجات تانيه

بس لما تشبعوا الاكل عشان تركزوا في اللي هقوله

ههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وطبعا ام حلا مش محتاجه عزومه داهي صاحبه الفكره الحلوه دي

 

الله يحفظ الوالد ويديمه عليكم

تسلمي يا غالية على العزومة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اليوم

هديكوا وصفه للارز بالمكسرات

وصدقوني مش بعد ماتجربوه مش هتعملوه طريقه غير دي ررررررررررررراااااااااااااااااائعه جنبه فرخه عشان الاكل ميبقاش ساده

 

طريقة الارز

 

المقادير خمس اكواب ارز بسمتي بصلتين شوربة حبتين طماطم

 

ملح

 

 

الطريقة نبشر البصلتين ونحمرهم في زيت الي ان يصبح لونهم بني ونصب فوقهم الشوربة ونقطع الطماطم قطع صغيرة ونضعها في الشوربة

 

ونتركها تغلي حوالي رتلت ساعة او اكثر

 

ثم نضع الارز ونقلب ونظبط الملح

 

 

وبعدين هنكون سلقنا الفرخة طبعا

 

نجهز حبتين طماطم مع حتة فلفل اخضر وفضين توم نضربهم في الخلاط ونضعهم علي البوتاجاز الي ان تتسبك كويس ونظبط ملحها

 

وندهن بيها الفرخة ونضعها في الفرن حتي تتحمر من الناحيتن وندهنها بالسمن حتي يعطيها لمعة

 

ولو اردتي وضع مكسرات علي الارز وخدي الكمية التي تريدين من المكسرات واغليها حوالي ربع ساعة في مية وبعدين لو فيه حاجة تتقشر قشريها زي اللوز مثلا وحمريها في معلقة سمن ورشيها علي وجه الارز

 

 

لو معندكيش رز بسسمتي ممكن تستخدمي المصري

 

انتظر تطبيقاتكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلمي حبيبتي وصفة شهية

عندي استفسار:

ذكرتِ مع المقادير شوربة..ماهي مكوناتها؟

 

 

اولا نورتي صفحتي ياقمر

ثانيا الشوربه دي الل يهتكوني سلقتي فيها الفرخه

او الديك الرومي زي ماانا عملت

وعشان تبئي الفرخه او الرومي متحمره كدا

بتخلطي طماطميتين ف يالخلاط وتضعي عليهم الملح والبهارات ويكونوا مسبكين

وتغطي كل اجزاء الفرخ

وتضعيها في الفرن

وعالنهايه كدا تحطي ملعقه سمن عالوش

عشان تبئي الفرخه بتلمع كدا

والف هنا وشفا ياقمر

واي استفسار انا في الخدمه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

جبتلكم اليوم وصفه هي متعبه وتغلب شويه بس لما تحبي في يوم تغيري وتجديدي

مع ملاحظه هده حيلك شويه هههههههههههه

بس يلا كله في يمزان حسناتك

ودي الصوره

704662908.jpg

 

اصابع الكريب بالبشاميل والجبنة الرومي

 

اولا الكريب

 

المقادير كوب وربع دقيق وكوب لبن وبيضة ورشة ملح

 

تخلط جميعا في الخلاط

 

ونسخن طاسة تيفال ونضع بالكبشة مقدرا فيها علي شكل دائرة

وعندما تظهر الفقاعات تقلب علي الجانب الاخر

 

وهكذا الي ان ينتهي المقدار ممكن تمسحي اطاسة بالقليل جداااااااا من الزيت

 

لو لزقت جامد معاكي لو كانت سايلة اوي زودي دقيق هي بتكون متوسطة السيولة سايلة شوية عن عجينة الكيكة

 

ولو غليظة القوام زودي لبن بسيط هي بتبئي زي القطايف كدا بس علي كبير شويه

 

 

وتكوني جهزتي اللحمة المعصجة عبارة عن بصل مبشور ونصف كيلو لحمة مفرومة ولما تقرب تسوتي تضعي معلقة صلصة وطبعا البهارات والملح

 

تاخدي دايرة دايرة وتلفيها بمقدار من اللحمة المعصجة زي الشاندوتش كدا وترصيهم في صينية

 

وتكوني مجهزة البشاميل عبارة عن اربع ملاعق دقيق وتضربيهم مع نص لتر لبن في الخلاط وتحطيهم في اناء مع معلقة سمن وتقلبي حتي يغلظ القوام علي نار هادئة

وبعد ما يبرد تحطي بيضتين عليه وملح والبهارات ولو فيه عندك شوربة زوديه لو غليظ اووووي

 

وتحطي بقي علي اصابع الكريب علي كل صباع معلقة بشاميل مش كتير يعني

 

وتحطي علي الوش جبنة رومي مبشورة

 

وتضعيه في الفرن لدقائق لان كل حاجة مستوية اصلا

 

بس بجد طعمها روووووووووعه

لو عملتها تاني هبئي اصورلكم بالتفصيل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله عليك يا احساس في انتظار المزيد

 

 

تسلمين ياقلبي

والله نورتي صفحتي

ربنا ينولك اللي في بالك يارب

احبك في الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

روعة يا احساس كل اكلاتك جميلة زيك يا قمر

ربنا يخلى لك بباباكى ويبارك فى عمره امين

تم تعديل بواسطة وفاء ام اُبَى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله رائع مشرفتنا وشيفتنا المميزة ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حاضر ام حلا من عنيا

وفاء ام ابي انت يالاحلي والله تشرفت بزيارتك ياغاليتي

غدا القي الاحبه هلا بحبيبه قلبي انرتي صفحتي

 

اليوم جبتكلم طريقه كيكه الفراشه

انا عملتها برطيقه الكيك العادي وليس الاسنفجي

بصراحه طلعت روعه وطعم احلي كمان من الاسنفجي

ودي الصوره عشان تفتح نفسكوا عالقراءه

361388298.jpg

 

اولا المقادير

اولا مقادير الكيك

(1ونصف كوب دقيق منخول مضاف اليه 1ونصف ملعقه بيكنج بودر+تلاث ارباع كوب سكر عادي بس انا طحنته عشان مايتعبنيش+نصف كوب زيت او زبد+تلت ارباع كوب لبن+4 بيضه +ملعقه صغيره فانيليا)

 

الطريقه تضربي البيض شويه مع الفانيليا ثم تضعي السكر ثم الزيت ثم اللبن في الخلاط او المضرب الكهربي

ثم تضعي الدقيق المضاف اليه الفانيليا

وتدهني صنيه زيت وترشيها بقليل من الدقيق وتضعي الكيك وتقربي ايدك من الصنيه وتصبي العجين بهدوءوتضعيه بفرن درجه حرارته 180 ولا تفتحي عليه قبل 20 دقيقه اذا محتاج تشغلي الشويه لتحمري وجه الكيك واذا م شمحتاج يبئي تقفلي كمان عشر دقايق وطبعا بتختبري النضج بالسكينه

 

كدا تبئي خلصتي الكيك

تضعيه شويه بالتلاجه عشان متبئاش سخنه

 

ثم تحضري مغلفين من الكريم شانيه

وتجهزيه

وتقسمي الكيك نصفين ثم تضعي الحشوه الكريم ولو حابه تضعي خوج من الكمبوت ده ف يالنص بيخليها رائعه

ثم تغطي الوجه بالكريم شانيه كاملا

وتضعيه في التلاجه ليتماسك قليلا

ثم تحضري السكين وتقسمي الكيك بهذه الطريقه

نظرا لاني لم اصور الخطوات فاحضرت ورقه لابين لكم الطريقه وطبعا انا استخدمت المقص لانها ورقه لكن انتي هتستخدمي السكينه

تقسمي الكيك هكذا

375936713.jpg

 

ودي صوره الكيك بعد ان قسمتيه الي نصفين

140187340.jpg

 

ثم تقلبي النصفين بالعكس لتحصلي علي الفراشه

865635308.jpg

 

 

ثم تقطعي من الطرفين مثلثين لتعملي بيهم جسم الفراشه كما في الصوره

ولكني استغنيت عن هذه الخطوه لاني كنت بعمل تورتين في هذا اليوم وكسلت اعملها

فتصبح الفراشه هكذا

597382023.jpg

 

بعد الانتهاء من كل هذا

بتحضري الكريم شانيه وتغطي الجننيت اللي ظهروا لانك لما قسمت الكيك وعكستيها بئي الجنين اللي برا من غير كريم شانيه

هتفهمي النقطه دي وتعملها لوحدك طبيعي وانتي بتعملي

 

ثم تحضري التفاح والخوخ او اي فاكهه عيزاها

لتزيني الوجه زي ماانا عملت كدا والصوره توضح

ودي كمان صوره من قرب

580704652.jpg

 

ودي قطعه للحلوين

431875712.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حاضر ام حلا من عنيا

وفاء ام ابي انت يالاحلي والله تشرفت بزيارتك ياغاليتي

غدا القي الاحبه هلا بحبيبه قلبي انرتي صفحتي

 

اليوم جبتكلم طريقه كيكه الفراشه

انا عملتها برطيقه الكيك العادي وليس الاسنفجي

بصراحه طلعت روعه وطعم احلي كمان من الاسنفجي

ودي الصوره عشان تفتح نفسكوا عالقراءه

361388298.jpg

 

اولا المقادير

اولا مقادير الكيك

(1ونصف كوب دقيق منخول مضاف اليه 1ونصف ملعقه بيكنج بودر+تلاث ارباع كوب سكر عادي بس انا طحنته عشان مايتعبنيش+نصف كوب زيت او زبد+تلت ارباع كوب لبن+4 بيضه +ملعقه صغيره فانيليا)

 

الطريقه تضربي البيض شويه مع الفانيليا ثم تضعي السكر ثم الزيت ثم اللبن في الخلاط او المضرب الكهربي

ثم تضعي الدقيق المضاف اليه الفانيليا

وتدهني صنيه زيت وترشيها بقليل من الدقيق وتضعي الكيك وتقربي ايدك من الصنيه وتصبي العجين بهدوءوتضعيه بفرن درجه حرارته 180 ولا تفتحي عليه قبل 20 دقيقه اذا محتاج تشغلي الشويه لتحمري وجه الكيك واذا م شمحتاج يبئي تقفلي كمان عشر دقايق وطبعا بتختبري النضج بالسكينه

 

كدا تبئي خلصتي الكيك

تضعيه شويه بالتلاجه عشان متبئاش سخنه

 

ثم تحضري مغلفين من الكريم شانيه

وتجهزيه

وتقسمي الكيك نصفين ثم تضعي الحشوه الكريم ولو حابه تضعي خوج من الكمبوت ده ف يالنص بيخليها رائعه

ثم تغطي الوجه بالكريم شانيه كاملا

وتضعيه في التلاجه ليتماسك قليلا

ثم تحضري السكين وتقسمي الكيك بهذه الطريقه

نظرا لاني لم اصور الخطوات فاحضرت ورقه لابين لكم الطريقه وطبعا انا استخدمت المقص لانها ورقه لكن انتي هتستخدمي السكينه

تقسمي الكيك هكذا

375936713.jpg

 

ودي صوره الكيك بعد ان قسمتيه الي نصفين

140187340.jpg

 

ثم تقلبي النصفين بالعكس لتحصلي علي الفراشه

865635308.jpg

 

 

ثم تقطعي من الطرفين مثلثين لتعملي بيهم جسم الفراشه كما في الصوره

ولكني استغنيت عن هذه الخطوه لاني كنت بعمل تورتين في هذا اليوم وكسلت اعملها

فتصبح الفراشه هكذا

597382023.jpg

 

بعد الانتهاء من كل هذا

بتحضري الكريم شانيه وتغطي الجننيت اللي ظهروا لانك لما قسمت الكيك وعكستيها بئي الجنين اللي برا من غير كريم شانيه

هتفهمي النقطه دي وتعملها لوحدك طبيعي وانتي بتعملي

 

ثم تحضري التفاح والخوخ او اي فاكهه عيزاها

لتزيني الوجه زي ماانا عملت كدا والصوره توضح

ودي كمان صوره من قرب

580704652.jpg

 

ودي قطعه للحلوين

431875712.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نسيت اقول حاجه مهمه جدا

طبعا اانتاو عارفينه بس قلت افكركوا

انك لما تقسمي الكيك من النص عشان تحشيه كريم شانيه

تسقي الكيكه باالميه بتاعه الخوخ الجاهز

العصير المحلي ده يعني

يارب تكوني فهمتوا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله حبيبتى احساس جميل تسلم ايديكى على الكرب

 

ان شاء الله هجربه واجيبلك النتيجه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ااه حبيبتى تسلم ايديكى على الكيكه جميله قوى انتى كده فتحتى نفسى على عمل الحاجات الحلوه دى تسلم ايديكى حببيتى

 

وربنا مايحرمنا منك يااارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×